Näinpä sitten unta että Venäjä valloitti Suomen.
Oltiin jossain isossa vanhassa omakotitalossa. Monta huonetta, yläkertaan vie tosi hassut portaat ja kellariin vanhat kiviportaat. Asuttiin siellä iskä, äiti, sisko, siskon kaksi muksua ja minä.
Hälytys pärähti soimaan ja tajuttiin että venäläiset tulee nyt. Katoin ikkunasta ja sieltä jo tuli kauhee lössi ja polttivat meiän ulkosaunan perkele! Oli yö, pimeetä ja näin ikkunasta kun sauna sytty tuleen.
Mä aloin hätäsesti ettimään kynttilöitä ja tulitikkuja siltä varalta, että ne katkasee sähköt, jokaseen huoneeseen muutama. Tulitikkuja ei vaan tahtonu löytyä. Kynttilöitä kyllä. Tuikkuja itseasiassa. Jostain kumman syystä meikkasin myös.
Joku Venäjän herra yliherra tuli sitten sisään ja meiät komennettiin olkkariin. Iskä oli kait jo jossain vaiheessa menny tai viety. En tiedä. Sitä ei ainakaan näkyny. Tää venäläinen puhu ihan selkeää suomea. Jottain se siinä selitteli tuntikausia ja välillä sano todella pahasti. Yritti kait pelotella tai jotain. Sillä välin kaksi muuta kolus taloa. Mä lähdin jossain vaiheessa tarkistamaan taloa ympäriinsä että mitä oli tapahtunu. Monien tuntienkin jälkeen se yliherra oli vieläkin olkkarissa selittelees mein äiteelle jotain. Kyselin että mitä hittoa se vieläkin täällä teki. Sanoi jotain pahaa ja tunsin oikeen kun viha kuohahti ja katoin sitä murhaavasti ja se vaan nauro takasin. Sitten se kysy multa jotain lausetta kirjasta joka oli kellarissa. Siellä oli H.C. Andersenin Satuja ja Tarinoita III kirja, 50-luvulta. (Kirja jota lueskelen iskällä aina kun se löys sen vintiltä). Olin aluksi ihan että mitä ihmettä ja äiti kerto mitä kirjaa tarkotti. Sanoin että en mä siitä nyt yksittäisiä lauseita pysty muistamaan.
Sitten sain lapsen syliini. Kävi ilmi että tämä oli mun oma lapsi. Sylivauva. Imetysikäsenä. Ja aloin imettämään sitä. Yliherra katto kauhuissaan että mitä mä teen. Sanoin että kyllä toisten tarttee välillä syödäkin. Siinä kohtaa tunsinkin sitten rakkautta omaa lasta kohtaan.
Sitten syntyikin kauhee häslinki. Jonkun vauva oli viety. Ei ollu siskon vaan jonkun muu joka kuitenkin asus samassa talossa. Hoitaja (aasialainen joka puhui hoonoa suomea), ihan iloissaan, sanoi että isovanhemmat kävi hakemassa sen ja jättivät jonkun ihmeen kuu esineen tilalle. Syntyi kauheen huolestunut ilmapiiri koska tiedettiin että venäläiset on vieny sen vauvan.

Että tällaista tällä kertaa.
Toivon mukaan ei ollu enneuni O_o