Nyt se on loppu! Ei tartte enää mennä tonne heseen siivoon! Jippii!!
Nyt pitäis keksiä jotenkin miten juhlistaa tätä... haluis jonnekin :P vaikkapa baariin, tai juomaan, tai ees kaakaolle... tai jotain. Noh kattoo... viimestään huomenna pakko oikeesti tehdä jotain jos tänään ei vielä.

Luinpa eilen Rakkaudella Hynynen loppuun :P Siinä meni jotain 3-4 päivää ^^ aivan mahtava kirja!! Osaispa itekin kirjottaa noin niin ois mahtavaa.

Voicella tuli tänään paljon asioita esille joista minullakin oisi pari sanottavaa.
Ensinnäkin ollaan kuulemma mietitty että lapsille/nuorille järjestettäisiin jotain taideainejuttuja lauantaille. En saanut selville että olisiko tämä koulun yhteydessä vai mitä. Jotain juontajat puhus että vaikka ennen vanhaan olikin koulua lauantaihin asti niin ei välttämättä tarttis siihen palata. Ja minä samaa mieltä.
Kannatan kyllä taideaineiden lisäämistä! Erittäin suureen ääneen. Niitä on aivan liian vähän koko ajan :( Mutta se että käytäisiin koulua lauantaina niin ei toimi. Kuten juontajatkin sano: eikö nykylapsilla/nuorilla muka ole tarpeeksi harrastuksia? Se mitä itse huomannut joillakin niin näitä on monenlaisia, niitä joilla on aivan liikaakin kaikkea, arki ja viikonloput kuluvat koulussa ja sen jälkeen erilaisissa harrastuksissa. Niitä joita ei edes kiinnosta mikään joten miksi turhaan pakottaa, toki voi ehdottaa ja yrittää saada innostumaan jostain koska lapsen on kuitenkin hyvä saada harrastaa jotain. Ja sitten on näitä jotka haluisivat mutta oikeanlaista harrastusta ei ole saatavilla tai perheen varakkuus estää harrastamisen. Siksi tällainen taideainekoulujuttukin voisi olla vapaaehtoista! Se olisikin jo jotain :) Kannatetaan ^^ Ja mieluiten ilmaista. Itse kuuln meinaan tuohon jälkimmäiseen sakkiin joka haluaa harrastaa mutta ei jostain syystä voi :( Seurakunnan kerhoissa kävin, ne kun olivat ilmaisia (paitsi kokkikerho joka maksoi muutaman markan, aineita varten). Mielelläni olisin esimerkiksi käynyt laulu- tai pianotunneilla tai muissa vastaavissa. Myös itsepuolustuslajit kiinnostivat. Mutta maksoivat liikaa ja kaikki oli Uudessakaupungissa. Olisi saattanut olla vaikea kulkeakin välillä.
Siksipä siis kannatan että lauantaisin järejstettäisiin kouluissa vapaaehtoista opetustoimintaa. Esimerkiksi juuri taideaineita ja liikuntaa. Varmasti olisi muksuja joita sinne haluaisi. Aikuisiankin :) Minä voisin jopa lähteä opettamaankin sellaista vapaaehtoisesti. Tyyliin musiikkia. Minä suostun o/ täytyypä ehdottaa tuota jossain vaiheessa jonnekin :D

Sitten toinen asia josta kuulin Voicella oli että kieltävät kännykät kouluissa kokonaan.
OIKEIN!
Mihin hittoon ala-astelainen muka kännykkää tarttee koulussa tai koulumatkalla -_- Yläasteella jo ymmärrän periaatteessa.
Ei sitä minun nuoruudessanikaan mitään kännyköitä ollut koulussa. Yläasteella niitä vasta alkoi kunnolla ilmestyä ja itsekin sain omani 7. luokalla. Tosin en minä sitä mihinkään tarvinnut. En edes periaatteessa halunnut mutta koska se siinä nyt sitten oli niin olkoot mukana aina.
Jos muksun pitää soittaa tai vanhemmalla tulee jotain todella tärkeää asiaa lapselleen niin aina on saanut käyttää koulun puhelinta ja koulun puhelimeen on saanut soittaa. Ne on itseasiassa ihan tervetulleita kuulutuksia että "Jouni-Pekka äitisi pyytää sinua puhelimeen Rehtorin kansliassa" Ja jes! Jouni-Pekka pääsee tylsältä matikan tunnilta hetkeksi pois :D mikäs sen kivempaa.
Minun aikanani mentiin suoraan koulusta kotiinkin. Ei jääty minnekkään. Ja jos jäätiin niin siitä tiedettiin jo ajoissa tai sitten soitettiin kaverin kotoa että saanko jäädä. Muuten tultiin kotiin. Yläasteella eri juttu sitten kun silloin muutenkin menevämpi.
Mutta minusta ala-astelainen ei tarvitse kännykkää ollenkaan. Lankapuhelimet takasin kotitalouksiin niin on sillä Jouni-Pekallakin sitten puhelin kun on yksin kotona jos pitää soittaa! Kännykän voi hankkia sitten kun alkaa muksulla vauhtijalka vipattamaan enemmänkin eikä kotiintuloaika ole enää 20-22 välisellä ajalla joka päivä oli sitten arki tai viikonloppu.