5.12. Miksi olla normaali? Olen ihan tyytyväinen kissanakin.
np. Enrico Canto - Tuikkikaa oi joulun tähtöset

Suklaabiscotti

Nämä suklaapikkuleivät maistuvat herkullisilta kahviin tai teehen kastettuina. Ne säilyvät kuivassa ja pimeässä paikassa viikkokausia. Jos haluaa pikkuleivistä hienompia, voit sulattaa koristeeksi 175g hyvää, valkoista suklaata. Kasta pikkuleipien päät sulaan suklaaseen tai pursota siitä siksakki-kuvioita.

n. 48 kpl

3 dl (200 g) venhäjauhoja
n. 2½ dl (225 g) sokeria
1 1/4 dl (50 g) kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 suurta munaa
2 rkl vaniljauutetta
200 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus 70%
125 g hasselpähkinöitä
40 g sokeriliemeen säilöttyä inkivääriä (tai 1 tl jauhettua inkivääriä)

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa luettelon viisi ensimmäistä ainetta kulhoon (jauhot ja kaakaojauhe siivilän läpi) ja sekoita hyvin. Lisää 3 munaa ja vaniljauute. Sekoita huolellisesti. Rouhi suklaa ja pähkinät ja lisää ne taikinaan, samoin pilkottu inkivääri. Säilötyn inkiväärin voi myös pusertaa valkosipulipusertimella. Taikinan kuuluu olla hyvin kiinteää. Kaavi se jauhotetulle työlaudalle ja muotoile palloksi. Jaa se kahtia ja pyörittele kummastakin palasta 25-30 cm pitkä tanko. Taputtele tangot n. 6 cm:n levyiksi. Vatkaa viimeinen muna ja voitele sillä tangot. Nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista melko koviksi, n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja alenna uunin lämpö 170 asteeseen. Siirrä tangot leikkuulaudalle ja leikkaa ne sileäteräisellä veitsellä n. 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet uunipellille ja paista koviksi ja rapeiksi, n. 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Nauti!